Nieuws

Zorverzekering voor studenten

Zorgverzekering voor studenten

Iedereen van 18 jaar en ouder is in Nederland verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Tot 18 jaar ben je meeverzekerd op de polis van je ouders, maar vanaf deze leeftijd moet je zelf een verzekering regelen. Gelukkig bieden veel verzekeraars speciale studentenverzekeringen aan. Je betaalt niet de hoofdprijs en je profiteert veelal van aantrekkelijke kortingen en regelingen. Waar let je op als student als het gaat om een zorgverzekering? 

Zorgverzekeringen speciaal voor studenten
Zorgverzekeringen zijn over het algemeen niet goedkoop, dus zijn er zorgverzekeringen speciaal voor studenten. Wanneer je eenmaal uitwonend bent en in de stad studeert, heb je vaak al kosten genoeg aan bijvoorbeeld het huren van een kamer. De meeste studenten zijn gezond, dus waarom meer betalen dan nodig is? Een zorgverzekering voor studenten schrapt de zorg die je niet nodig hebt en dit zie je terug in een voordelige premie. Bovendien is een zorgpolis gemakkelijk online te ontvangen in je mailbox. 

Tips bij het kiezen van een zorgverzekering
Bij het kiezen van een zorgverzekering kijk je niet alleen naar de verzekeringspremie. Wat je verzekert, is namelijk net zo belangrijk. Vraag jezelf daarom af welke zorg je echt nodig hebt. Is jouw gebit altijd dik in orde? Dan kan je je afvragen of een tandartsverzekering wel noodzakelijk is. Waar let je nog meer op bij het afsluiten van een zorgpolis? 

- Ga je voor je studie of stage naar het buitenland? Bekijk hoe de zorgverzekering spoedeisende en medische kosten heeft verzekerd in of buiten Europa. 
- Ga je voor een langere tijd naar het buitenland? Dan heb je soms een aanvullende verzekering nodig. Informeer hiernaar bij je verzekeraar of stap eind van elk jaar over. 
- Heb je fysiotherapie nodig, behoefte aan anticonceptie of condooms? Studentenverzekeringen bieden vaak volop keuzemogelijkheid. Doe er je voordeel mee!

Let op: goedkoop is soms duurkoop. Daarom is het belangrijk voor je een keuze maakt de verschillende studentenverzekeringen met elkaar te vergelijken . 

Vraag zorgtoeslag aan
Als student profiteer je van een financiƫle toelage vanuit de overheid. Dit wordt ook wel zorgtoeslag genoemd. Je kan dit eenvoudig aanvragen via toeslagen.nl, de toeslagenwebsite van de Belastingdienst. Deze tegemoetkoming houdt de verzekeringspremie betaalbaar en zorgt ervoor dat je zorgkosten niet de pan uitrijzen. Maak er zeker gebruik van! Vergelijk en kies de goedkoopste zorgverzekering op
www.goedkoopstezorgverzekering.nl.

 

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen
  • housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen
  • Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign