Nieuws

Loyaal! Maar waaraan? - Documentaire Tilburgs studentenverzet

Nu op DVD:

‘Loyaal! Maar waaraan?’
Documentaire Tilburgs studentenverzet
 
Op 2 en 3 december 2017 is de tv-documentaire ‘Loyaal! Maar waaraan?’ in première gegaan bij Omroep Brabant. De tv-documentaire is een samenwerking van het Tilburg Cobbenhagen Center en PLUGr.tv.
 
Loyaal! Maar waaraan?
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn 22 studenten van de toenmalige Katholieke Economische Hogeschool (Tilburg University) omgekomen. Door de ogen van twee Brabantse vrienden onderzoeken cultuurwetenschapper Liesbeth Hoeven en haar team, hoe het is om als student te moeten kiezen tussen de collegebanken of de Duitse oorlogsfabriek. De vraag waarvoor elke student zich gesteld zag – teken ik een loyaliteitsverklaring, of niet – had grote gevolgen voor het persoonlijk leven en dat van hun geliefden. De documentaire schetst niet alleen een beeld van de dilemma’s waar deze oudstudenten mee te maken hadden en de herinneringen van hun nabestaanden, maar vraagt zich ook af: wat zou jij doen?
 
Bestel nu online!
De tv-documentaire ‘Loyaal! Maar waaraan?’ is verkrijgbaar op DVD (12.50 euro, inclusief verzendkosten). U kunt de DVD bestellen via email: vrijheiddoorgeven@tilburguniversity.edu (o.v.v. naam en adres). U ontvangt een bevestiging van uw bestelling en het rekeningnummer waarnaar het bedrag kan worden overgeschreven. Na ontvangst van betaling krijgt u de DVD binnen vijf werkdagen toegezonden.

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen
  • housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen
  • Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign