Nieuws

Zo ga jij als student in 2019 eenvoudig besparen

De vaste lasten worden ook in 2019 weer een stuk hoger; en vraagt natuurlijk om allerlei besparingen. Maar hoe pak je dit als student aan? Van het kiezen van de juiste energieleverancier tot het besparen op de boodschappen; je leest alle manieren om eenvoudig te besparen hier terug.

 

 

1. De vaste lasten

Begin met de grote kostenposten zoals de energieleverancier, de watertoevoer en andere vaste lasten. Als je een keuze in energieleverancier hebt dan kun je na afloop van je contract net zo goed even op zoek gaan naar een betaalbare energieleverancier; en hetzelfde geldt natuurlijk voor je water. Wanneer het om vaste lasten als verzekeringen gaat kun je best wat goedkoper uit zijn wanneer je alle verzekeringen bij dezelfde aanbieder afsluit; en datzelfde geldt voor je telefoon, televisie en internet. Heb je de vaste telefoon of dat uitgebreide televisiepakket trouwens niet nodig? Haal deze dan ook meteen van je abonnement af; ook dat scheelt je weer een beetje!

 

2. Stap over op sim-only

Nu dat we steeds makkelijker online kunnen bellen (denk aan apps als WhatsApp, Facebook Messenger, Skype en ga zo maar door) maken we minder belkosten. Het belangrijkste zijn de internetbundels: en deze kun je net zo goed bij een sim-only afsluiten.

 

3. Bel online

Zoals we al aangeven is het een stuk makkelijker geworden om online te bellen: dus doe dit dan ook! Zorg natuurlijk wel dat je gebruik maakt van een wifi-verbinding om niet onnodig veel kosten aan dataverbruik kwijt te zijn. Dus heb je wifi, en moet je een telefoontje plegen? Bel dan gewoon via een van de vele apps die dit online bellen mogelijk maken.

 

4. Slim boodschappen doen

Hoewel het super makkelijk is om naar de Appie om de hoek te gaan, is dit niet altijd de meest voordelige optie. Maak iedere keer dat je boodschappen doet een lijstje (en houd je hieraan!) om ervoor te zorgen dat je geen onnodige producten koopt, en koop deze bij de goedkoopste winkel. Probeer ook zoveel mogelijk in bulk te kopen. Of je dit nu doet aan de hand van supermarktacties of de sligro pas van je buurman leent: bulk aankopen schelen je veel geld!

 

5. Geef tweedehands een kans

Dat je het ondergoed graag uit de winkel hebt is logisch, maar er zijn genoeg dingen die ook gewoon tweedehands aangeschaft mogen worden. Denk bijvoorbeeld aan meubelstukken, maar ook kledingstukken, schoolboeken en elektronica zijn tweedehands vaak nog prima in orde.

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen housinganywhere
  • Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken
  • SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign