Nieuws

Een winterbarbecue organiseren: dat doe je zo!

Free-Photos | Pixabay

 

Wie zegt dat je alleen kunt barbecueën in de zomer? Ook in de koudere maanden van het jaar kun jij genieten van een heerlijk stukje gegrild vlees dat je samen met je vrienden hebt klaargemaakt. Hebben jij en je vrienden zin in een gezellig tuinfeestje in de winter, inclusief een barbecue? Je moet dan wel rekening houden met de dalende temperaturen. Binnenshuis doe je er alles aan om de kou tegen te houden, maar hoe houd je het buiten aangenaam? Om een succesvolle winterbarbecue te organiseren hoef je slechts een paar tips te volgen.

 

1. Kleed je warm aan

Een goed feestje heeft natuurlijk een dresscode. Dat geldt ook voor een barbecue in de winter. Vraag je vrienden om in dikke winterkleding naar je barbecue te komen, zodat ze geen kou hoeven te lijden tijdens je feestje. Daarnaast is het geen slecht idee om een voorraad dekentjes en kussentjes klaar te hebben liggen. Zo kunnen je gasten gewoon een dekentje pakken wanneer het net iets te fris wordt buiten. Heb je nog wat extra mutsen, sjaals en handschoenen in huis? Leg deze dan klaar in een mandje, zodat je vrienden ze gewoon kunnen pakken wanneer ze ze nodig hebben.

 

2. Sfeervolle verlichting

In de winter wordt het binnen de kortste keren weer donker buiten, dus goede verlichting is essentieel voor je barbecue. Houd het sfeervol door je muren te decoreren met lichtslingers of hang een aantal lampionnen op. Daarnaast is het ook leuk om een vuurkorf in je tuin te plaatsen. Dat zorgt niet alleen voor sfeervol licht, maar is ook de plek waar je samen met je vrienden geniet van een beetje extra warmte. Je kunt gewoon een vuurkorf kopen in de winkel, maar er zijn ook leuke DIY-manieren om een eigen vuurkorf in elkaar te zetten. Dat bespaart je meteen weer wat extra kosten.

 

3. Goede terrasverwarming

Een barbecue in de winter wordt natuurlijk geen succes wanneer jij en je vrienden het allemaal ontzettend koud hebben. Zorg er dus voor dat je je tuin of balkon goed verwarmt met behulp van terrasverwarming. Er zijn verschillende soorten tuinverwarming verkrijgbaar, van elektrische modellen tot heaters die op gas werken. Even je energie vergelijken is wel verstandig voordat je een terrasverwarmer koopt. Elektrische modellen kunnen namelijk veel energie verbruiken, dus je wilt zeker weten dat je de voordeligste prijs betaalt voor jouw energie.

 

4. Warme drankjes

Een barbecue draait natuurlijk om het eten, maar de drank mag ook niet worden overgeslagen. Bij een winters tuinfeest horen natuurlijk warme drankjes. Je kunt voor klassiek gaan door glühwein te serveren, maar een warme kop chocolademelk smaakt ook altijd goed. Soep is daarnaast ook een perfecte manier om je warm te houden in de kou. Wil je de chocolademelk iets spannender maken? Mix hem dan met een scheutje bruine rum. Of voor de mensen die het liever koud drinken, heeft Bols tal van smaken waaronder chocolade Jenever. Dat zorgt meteen voor nog meer warmte wanneer je een slok van dit heerlijke drankje neemt.

 

 

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen housinganywhere
  • Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken
  • SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign