Nieuws

Een wereldreis tijdens een tussenjaar of studyexchange? Zo kom je aan geld!

Pexels | Pixabay

Een wereldreis maken is heel vet om te doen en draagt daarnaast ook nog eens bij aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je uit jouw comfortzone bent, leer je namelijk nog beter hoe je moet handelen tijdens lastige omstandigheden en hoe om te gaan met stress. Perfecte skills voor jou als student en daarom een heel goed idee om te doen! Het maken van een wereldreis is een prima optie tijdens een tussenjaar of wanneer je toch al in het buitenland bent voor een studyexchange. Maar, reizen kost helaas geld. En hoe je ga je het nodige geld voor jouw wereldreis of backpackavontuur bij elkaar sprokkelen? Met deze tips helpen we je graag op weg!

 

Ga extra werken

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk om te gaan werken voor je geld. Werken is niet alleen goed om extra geld te verdienen voor jouw wereldreis, maar ook omdat werken tijdens je studententijd ervoor zorgt dat je extra ervaring opdoet. Hierdoor zullen deze werkzaamheden dus altijd goed staan op jouw CV. Helemaal wanneer je werk kiest dat gerelateerd is aan jouw studie. Daarnaast vergroot je door te werken ook meteen je netwerk. Dit kan een voordeel zijn met het vinden van een baan na je studententijd. Dus, reken vooraf uit hoeveel geld je nodig hebt en hup, aan de slag!

 

Op reis dankzij een scholarship

Een scholarship, ook wel een beurs genoemd, is een geldbedrag dat jouw extra financiĆ«le ondersteuning kan geven. Door bijvoorbeeld onderzoek of een stage te volgen in het buitenland, kun je in aanmerking komen voor een geldbedrag dat jou hierin kan ondersteunen. Op deze manier kun je dus én naar het buitenland én je kunt direct extra studiepunten verdienen!

 

Lenen van je ouders

Natuurlijk is deze optie niet voor iedereen weggelegd. Je ouders moeten je maar net geld willen én kunnen lenen. Toch kun je altijd vragen of de bankrekening van je ouders toereikend genoeg is om jou te ondersteunen tijdens jouw wereldreis. Niet geschoten is altijd mis!

 

Een persoonlijke lening afsluiten

Als extra werken, een lening bij je ouders of een scholarship niet mogelijk is, is het ook nog een optie om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening is één van de meest eenvoudige manieren om direct geld te kunnen lenen. Het nadeel van zo'n lening is dat er rente over het geleende geldbedrag moet worden betaald, waardoor je dus altijd meer geld kwijt bent dan wanneer je bijvoorbeeld het bedrag bij elkaar zou sparen. Hoewel lenen dus niet altijd de beste optie is, kan het toch een hele goede zet zijn als er geen andere manier is om snel aan het geld voor jouw wereldreis te komen. Een wereldreis staat immers ook nog eens erg goed op jouw CV, waardoor het zelfs kan bijdragen aan het vinden van een goede baan. Dan heb je dat geld binnen no time weer terugbetaald, en ben je ook nog eens heel wat ervaringen rijker!

 

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen housinganywhere
  • Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken
  • SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign