Nieuws

Nog geen Tilburgse studenten bij Student Energy Race

Afgelopen winter is voor de zevende keer de Student Energy Race gehouden. Dit is een wedstrijd onder verschillende studentenhuizen in heel Nederland die met elkaar moeten strijden om zoveel mogelijk energie te besparen. De wedstrijd duurde van november tot maart en de winnaar is een studentenhuis uit Nijmegen geworden. Jammer om te zien dat er nog geen Tilburgse studentenhuizen deelnemen aan deze milieubewuste wedstrijd.

Besparen van energie

Een van de dingen die je de deelnemende studenten het meest hoort zeggen is dat ze niet gedacht hadden dat het zo gemakkelijk was om energie te besparen. Op zich willen studenten zich best inzitten voor de race, zolang het maar niet te veel moeite kost. Dat blijkt dus reuze mee te vallen!

Met zaken als radiatorfolie, nieuwe elektrische apparaten (zoals een energiezuinige koelkast), de verwarming een graad of twee lager zetten en natuurlijk korter douchen. Allemaal manieren om te besparen op de energie en dus ook de energiekosten. De uiteindelijke winnaar (Koninginnelaan, Nijmegen) heeft uiteindelijk maar liefst 65,98% bespaard op hun energieverbruik. Behalve dat het goed is voor het milieu is het natuurlijk ook goed voor hun portemonnee! De deelnemende studentenhuizen kwamen behalve Nijmegen uit Utrecht, Amsterdam, Deventer, Wageningen, Delft en Leiden.

Energie vergelijken of kiezen voor groene energie

De hoofdreden blijft natuurlijk het milieu, maar hoe fijn is het als je dankzij de energiebesparing ook nog eens geld overhoudt om leuke dingen mee te doen?! Met behulp van energie vergelijkenkan je kiezen voor een nieuw (duurzaam) energiecontract en zo honderden euro’s per jaar besparen. Zeker in een studentenhuis kan dit snel gaan aangezien er door meerdere bewoners energie verbruikt wordt. Op EasySwitch.nl kan je dit gemakkelijk vergelijken, net zoals andere vaste lasten als internetabonnementen en je zorgverzekering. Als je als student in de positie zit dat je een eigen auto hebt kan je zelfs je autoverzekering afsluiten via https://www.easyswitch.nl/autoverzekering-afsluiten/. Allemaal besparingen waar je weer leuke dingen van kunt doen!

Nog geen Tilburgse studenten bij Student Energy Race

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen housinganywhere
  • Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken
  • SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign