Nieuws

Zo richt je je studentenkamer in

Je hebt eindelijk de sleutel van je studentenkamer- of woning in handen. Klaar om al je spaargeld uit te geven en je leefruimte naar smaak in te richten? Waarschijnlijk is de ruimte niet al te royaal en zul je de kamer of woning verstandig moeten indelen. Hier zijn wat tips die je daarbij helpen.

Vermijd prikkels

Het is altijd een verleiding om zoveel mogelijk spulletjes in je kamer neer te zetten. Het geeft je woonruimte karakter en je voelt je al snel thuis. In een kleine studentenkamer- of woning moet je hier wel mee oppassen. Je zult al snel een rommelige ruimte creëren die voor afleiding zorgt, wanneer het tijd is om te studeren. Bij een kleine ruimte geldt: ‘less is more!’

Voldoende daglicht

Om goed in je vel te zitten en productief te kunnen studeren is daglicht absoluut noodzakelijk. De luxaflex kun je dus beter links laten liggen. Ga voor vitrages en gordijnen, zodat je overdag zoveel mogelijk kunt profiteren van het daglicht. Bovendien dempen gordijnen geluid, waardoor de akoestiek van de kamer beter wordt.

Planten

Planten geven ons een goed gevoel, bieden extra zuurstof en verhogen onze concentratie. Vergeet dus niet om ruimte te maken voor wat planten. Heb je een tuin? Neem die dan ook meteen onder handen. Dan kun je optimaal genieten van het buitengevoel en ’s zomers zelfs buiten studeren!

Meubels

Vermijd hoge kasten in kleine ruimtes. Beter kies je voor een lage kast, die je midden in de kamer zet als scheiding. Aan de ene kant van de kast zet je je bureau waar je heerlijk kunt studeren, terwijl je aan de andere zijde je zithoek creëert voor de relaxte avonden. Heb je maar een kamer? Als deze een hoog plafond heeft, kun je kiezen voor een hoogslaper. Op deze manier kun je onder je bed een bank zetten of juist voor de inrichting van je studeerhoek gaan. Kies voor meubels die op poten staan om de kamer groter te doen ogen en probeer eens een glazen bijzettafel of koffietafel uit. Die nemen visueel gezien bijna geen ruimte in beslag.

Vergeet de rest niet!

Je aandacht gaat hoogstwaarschijnlijk als eerste naar de inrichting van je huis en tuin. Voordat je het druk krijgt met studeren, is het belangrijk om ook alle andere zaken op orde te hebben. Denk aan internet vergelijken om zo goedkoop mogelijk je research te doen in je nieuwe studeerhoek en aan een inboedelverzekering om je met aandacht gekozen inrichting te beschermen. Hoe eerder je deze dingen geregeld hebt, hoe eerder je languit lekker kunt uitrusten op je mooie bank.

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen housinganywhere
  • Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken
  • SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign