Nieuws

Traag internet ook zo’n irritatie in jouw studentenhuis?

Veel studenten zullen het ongetwijfeld herkennen: je probeert verbinding te krijgen met de modem in jouw studentenhuis, maar je verbinding valt om de haverklap weg. Wellicht dat je zelfs helemaal geen verbinding kan maken. Veel studentenhuizen hebben hoger plafonds en dikke muren. Hierdoor hebben modems vaak problemen om het hele signaal door het huis goed te distribueren. Ook kan het zo zijn dat je met zoveel huisgenootjes gebruik wilt maken van het internet dat de capaciteit overbelast raakt waardoor het internet heel langzaam wordt. Er zijn gelukkig een aantal handigheidjes die je kan toepassen waardoor deze problemen tot het verleden behoren!

Verwijder alle obstakels zo veel mogelijk

De eerste stap die je kan nemen is om de dingen die zich in de weg van de modem tot jouw pc, laptop, smartphone of tablet bevinden uit de weg te ruimen. Muren kan je natuurlijk niet verwijderen, maar kasten, kapstokken, wasmachines en andere apparatuur kan je wellicht wel wat strategischer opstellen waardoor er zo min mogelijk ruis op de lijn komt.

Capaciteit van het internetabonnement

Veel studenten kiezen voor een goedkoop internetabonnement met een minimale download- en uploadsnelheid. Vaak om de kosten laag te houden, maar als er één iemand een film gaat downloaden of muziek, dan is de "lijn” al snel bezet. Het is dan verstandiger om een internetpakket te nemen die bij jullie gebruiksbehoefte past. Meebetalen aan een abonnement dat weinig kost, maar waar je geen gebruik van kunt maken is nutteloos en frustrerend. Een internet abonnement met een hogere downloadsnelheid van bijvoorbeeld 30 MB per seconde kost vaak maar een paar euro meer per maand. Wanneer je dat deelt door je medehuisgenoten is het verschil verwaarloosbaar, maar kan je wél gebruik maken van het internet. Combineer je dat bovendien met een tv abonnement of telefonie dan krijg je te maken met een alles in een pakket. Veel aanbieders bieden daar vaak leuke kortingen op. Momenteel zijn Tele2 en Vodafone scherp geprijsd. Het is echter altijd verstandig om de goedkope alles in een abonnementen eerst te vergelijken alvorens je ergens wat afsluit. Dan bespaar je snel toch nog een paar tientjes per jaar.

Versterk het signaal op de zwakke punten

Een studentenhuis bestaat uit meerdere kamers waardoor het heel goed mogelijk is dat bij je buurman of buurvrouw het internetsignaal nog prima is, maar uitgerekend bij jouw kamer niet meer. Maak hiervoor gebruik van zogenaamde signaalversterkers. Dit zijn een soort van routers die als het ware als doorgeefmodem fungeren en je wel weer een optimaal signaal kan ontvangen. Deze koten van maar € 20 of € 30 maar kunnen je problemen in één klap oplossen

 

 

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle BBA Tours Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium
  • kennisDelen housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl!
  • InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign