Nieuws

Studentenbesparingen voor een zorgeloze studietijd

Leuke dingen doen kost geld, maar juist uitkomen met je vaste lasten is voor de meeste studenten al een hele opgave. Wil je op eigen benen staan, dan kan je 2 kanten op: meer verdienen of lagere uitgaven. Natuurlijk kunnen beiden ook samengaan, maar in de praktijk blijkt dat veel studenten naast hun studie maar weinig tijd overhouden om wat bij te verdienen. Je wilt natuurlijk ook leuke dingen blijven doen. Daar een balans in vinden is lastig, waardoor een blik op de kostenkant aantrekkelijker is en sneller tot een zorgeloze studenttijd kan leiden op financieel gebied. We hebben de meest in het oogspringende beschreven.

Vergeet niet ieder jaar het Teruggavenbiljet in te vullen

Met het bekende teruggavenbiljet, in de volksmond "T-biljet" genoemd, kan je ieder jaar belasting terug vraag bij de Belastingdienst. Vergeet dit niet voor 1 april te doen. Veel studenten vergeten dit, maar het kan je tientallen tot honderden euro's opleveren.

Studeer op tijd af

Zet je studie altijd op 1. Als je langer doet over je studie doet, dan de tijd die er voor staat, dan kan je dit veel geld kosten. Je bent niet alleen extra collegegeld kwijt รก € 1900 per jaar, maar ook extra geld aan studieboeken. Daarnaast kan je ook niet full-time werken. Deze inkomstenderving is wellicht nog wel de grootste kostenpost

Doe veel dingen gezamenlijk

Je kan met je huisgenoten eten en drinken wat veel geld, maar ook tijd bespaart (door bijvoorbeeld het koken), maar ook met z'n allen 1 abonnement afsluiten voor kranten, tijdschriften en internet, televisie en bellen. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid om op verschillende tv's op 1 adres televisie te kijken op het zelfde abonnement. Door bij dezelfde leverancier een abonnement af te sluiten krijg je vaak ook korting. Kies voor een budgetaanbieder van internet en tv dan lukt het vaak al snel om € 10 per maand of meer te bezuinigen. UPC, Ziggo en KPN rekenen relatief veel kosten voor klantenservice en om de aanleg van netwerken en andere productinnovaties terug te verdienen.

Verkoop studieboeken en koop studieboeken tweedehands

Afhankelijk van je studieboeken kunnen de kosten hiervan oplopen van honderden euro's tot meer dan duizend euro per studiejaar. Gemiddeld kost een nieuwe studieboek € 43, terwijl een tweedehands studieboek voor minder dan de helft over de toonbalie gaat. Afhankelijk van de hoeveelheid studieboeken kan je dus veel geld besparen. Verkoop ook de boeken die je niet meer nodig hebt, dan wordt de uitgave aan studieboeken slechts marginaal.

Claim je rechten

Wanneer je minder verdient dan circa € 33.000 bruto per jaar, dan heb je recht op zorgtoeslag. verdien je zelf minder dan circa € 20.000 dan krijg je (in 2015) € 72 zorgtoeslag per maand. Zo zijn er ook toeslag voor je woning. Dit wordt de huursubsidie genoemd en kom je voor in aanmerking alseen eigen voordeur, toilet en keuken hebt. Ook moet je niet te veel verdienen en vermogen bezitten.  

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle BBA Tours Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium
  • kennisDelen housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl!
  • InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign