Nieuws

Vakantieplannen voor de zomer of winter? Denk aan de verzekering


In het begin van het nieuwe jaar boeken veel studenten hun vakantie na een druk collegejaar. Dit is soms nog snel een wintersportvakantie, maar vaak ook een reisje naar de zon. Sommige studenten zijn nog 18 of gaan helemaal niet op vakantie, maar voor de overgrote meerderheid geldt dat ze zelf voor een verzekering moeten zorgen. Onderling wordt vaak gezegd dat dit helemaal niet nodig is omdat de ziektekostenverzekeringtoch medische kosten in het buitenland dekt, wat een reisverzekering overbodig zou maken. Niets blijkt echter minder waar. Hoewel een zorgverzekering inderdaad medische kosten dekt in het buitenland geldt dat alleen voor overeenkomstige Nederlandse. Bepaalde behandelingen in Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Spanje zijn duurder dan in Nederland. In Zwitserland en de Verenigde Staten ben je voor vrijwel iedere behandeling meer kwijt dan in Nederland. De meerkosten moeten door de patiënt zelf worden betaald.

Reisverzekering niet alleen handig voor dekking zorgkosten

Wanneer je op vakantie gaat en je bagage raakt beschadigd, komt te laat aan of wordt gestolen, dan kan je deze schade verhalen op de reisverzekering. Wat dacht je bijvoorbeeld van beschadiging aan je vakantiewoning door een storm waardoor je geen onderdak meer hebt of wanneer een familielid overlijdt en je extra kosten maakt voor de terugreis. Dit zijn tal van zaken die gedekt worden met een reisverzekering. Bovendien kost een reisverzekering slechts enkel euro’s per maand en bij een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door gedekt. Ook aanvullende medische kosten worden bij de meeste reisverzekeringen bijvoorbeeld vergoed.

Meerdere keren per jaar op vakantie

De meeste Nederlanders kiezen voor een doorlopende reisverzekering vanwege het gemak en de kosten. Een doorlopende reisverzekering kost een paar euro per maand, maar dan ben je wel het hele jaar door goed verzekerd. Ook tijdens een weekendje weg in eigen land. Wel moet je opletten wanneer je buiten Europa komt. Dan heb je een aanvullende werelddekking nodig. Het is bovendien na de wintervakantie niet nodig om het hele jaar de winterdekking aan te houden, Hier betaal je maandelijks extra voor. Allerlei tips zijn te vinden op de website van goedkoopste reisverzekering.

 

 

 

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle BBA Tours Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium
  • kennisDelen housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl!
  • InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign