Nieuws

Verzekeringen voor jou als student

Wanneer je je ouderlijk huis verlaat en op kamers gaat, moet je zelf ineens veel regelen. Zo is het belangrijk je eigen verzekeringen af te sluiten. Maar welke verzekeringen heb je nu eigenlijk nodig? En waar sluit je ze af? Autoverzekeringen, reisverzekeringen en zorgverzekeringen zijn standaard. Maar waar sluit je een inboedelverzekering af? Je kunt er voor kiezen om je verzekeringen af te sluiten bij je bank waar je bij zit, maar dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je zelf op zoek gaat naar de beste en goedkoopste verzekeringen.


Prijzen van een inboedelverzekering
ING: € 3,12 inclusief aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering (+ eenmalig € 4,42)
ABN Amro: € 3,33 inclusief aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering (+ eenmalig € 4,39)
Rabobank: € 3,96 exclusief aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering (+ jaarlijks € 4,94)

Niet alle aanbieders bieden dezelfde dekking
De verzekering van de Rabobank wordt door Interpolis geregeld. En hoewel het in het bovenstaand overzicht de duurste optie lijkt, hoeft dat uiteindelijk niet zo te zijn. De verzekering van de Rabobank biedt namelijk een ruimere dekking dan de andere genoemde verzekeraars en biedt ook jou als student een all-risk dekking. Daarnaast is bij Rabobank (via Interpolis) de maximale vergoeding even hoog voor zowel studenten als niet-studenten. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld je smartphone per ongeluk laat vallen in huis, dit gedekt wordt door de verzekering van Interpolis.

Wanneer wordt je schade vergoedt?
Een ander verschil is dat Interpolis schade die is ontstaan door diefstal alleen vergoedt wanneer het gebeurd is in gemeenschappelijke ruimtes in je studentenwoning. De ING en ABN Amro vergoeden dit ook en vergoeden daarnaast ook nog diefstal uit je eigen kamer. Voorwaarde is bij ING en ABN Amro dus wel dat je je kamer altijd moet afsluiten wanneer je er niet bent.
Overigens geldt voor alle drie de verzekeraars dat ze enkel schade vergoeden die is ontstaan door brand, water, storm of inbraak.

Andere verschillen tussen de aanbieders

  • ABN Amro rekent voor studenten in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) een extra eigen risico van € 250,- als er bij je wordt ingebroken.
  • ING rekent voor elke schade een eigen risico van € 45,-.
  • ING biedt daarnaast ook een korting: zo krijg je al na één schadevrij jaar € 0,31 korting. Krijg je daarna alsnog schade? Dan raak je de korting weer kwijt (voor de gehele resterende duur van je studententijd).

 

 

Aansprakelijkheidsverzekering
Hoewel het erg belangrijk is om deze verzekering te hebben, komt het nogal eens voor dat je dubbel verzekerd bent voor aansprakelijkheid. En dat is natuurlijk niet nodig. 
Bij zowel ING als ABN Amro is de aansprakelijkheidsverzekering al bij je studentenpakket inbegrepen, maar vaak ben je als uitwonende student ook al met de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders meeverzekerd. Vraag dus eerst even aan je ouders hoe het precies zit, zodat je nooit te veel betaalt voor je verzekeringen.

Meeverzekerd met je ouders of niet?
Sowieso is het aan te raden om het met je ouders eens te hebben over je verzekeringen. Misschien is in hun inboedelverzekering namelijk ook de dekking van de inboedel van jou als uitwonende student inbegrepen. Op die manier kan jij dan weer mooi wat geld besparen! 
Wanneer je als uitwonende student toch niet kan meeliften op de verzekering van je ouders, moet je zelf een inboedelverzekering afsluiten. Vanzelfsprekend loont het zich hierbij om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

 

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle BBA Tours Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium
  • kennisDelen housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl!
  • InShared autoverzekeringen Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign