Nieuws

Op Kamers wonen en kosten autoverzekering delen

Op kamers wonen: hoe deel je samen bepaalde kosten?


Zodra je op kamers gaat wonen verandert er veel in je leven. Je hebt meestal meer vrijheid dan toen je nog thuis woonde. Als het goed is, zul je vooral leuke, nieuwe ervaringen opdoen. Als je in een studentenhuis gaat wonen leer je bijvoorbeeld veel andere mensen kennen. Je ervaart na enige tijd hoe moeilijk het soms kan zijn om rekening met elkaar te houden als je zo dicht op elkaar woont, maar ook ontdek je de gezelligheid van samenwerken en samen onder een dak leven. Er zitten voor- en nadelen aan het vrije zelfstandige leven.

 

Boodschappen, wassen en vaste lasten

Zo zul je voor veel zaken, die voorheen door anderen geregeld werden, zelf zorg moeten dragen als je op kamers woont. Bijtijds boodschappen doen bijvoorbeeld, en zo gezond mogelijk leren koken, of zelf bijtijds je vuile was doen. Natuurlijk moet je zorgen dat je financiële kwesties ook op orde zijn. Door op kamers te gaan doe je veel levenservaringen op. Omdat je ook de verantwoordelijkheid hebt om je eigen zaken goed te regelen kan dit aan het begin even wennen zijn. Veel zaken worden door studenten om die reden ook onderling gezamenlijk gedaan, bijvoorbeeld om beurten koken of afwassen. Ook het delen van gezamenlijke uitgaven aan boodschappen of andere vaste lasten, is in het studentenleven heel gebruikelijk.

Kosten delen studenten

Het leven is duur, met name voor studenten. Daarom is het handig om waar mogelijk samen kosten te delen. Niet alleen voor boodschappen en uitjes, maar ook benzinekosten en de kosten voor bepaalde verzekeringen. Als je bijvoorbeeld een rijbewijs hebt en je hebt ook een eigen auto weten te bemachtigen, is het noodzakelijk om je auto te verzekeren. 

Veilig feesten… wie is de Bob?

Lekker feesten in je vrije tijd hoort er ook bij. Het is algemeen bekend dat er in het studentenleven dan ook nogal eens stevig gedronken wordt. Meestal is dat allemaal heel gezellig, en als jullie met een auto uitgaan zorgen jullie natuurlijk onderling voor een nuchtere Bob, zodat iedereen weer veilig thuiskomt. Als je op kamers woont, is een auto erg handig, maar niet goedkoop. Ook met een auto zijn er kosten die je samen delen kunt. Maak hierover duidelijke afspraken.

Kosten voor je auto delen, hoe pak je dat aan?

Schroom niet om aan je medestudenten of huisbewoners voor te stellen om bij te dragen aan de kosten van een autoverzekering, als er echt regelmatig gebruikgemaakt wordt van dezelfde auto. Door in eerste instantie de kosten te vergelijken van autoverzekeringen, kies je vervolgens voor de verzekering die jou het beste bevalt. Online kun je de autoverzekering vergelijken. De betaling van de premie van de autoverzekering verloopt via de eigenaar van de auto, want een verzekering staat op naam van één persoon: meestal de eigenaar van de auto. Je medestudenten die vaak gebruikmaken van het vervoer, betalen bijvoorbeeld maandelijks (of jaarlijks) een (evenredig) deel van de verzekeringspremie aan jou terug. Maar aangezien niet altijd dezelfde personen gebruik zullen maken van jouw auto, kun je ook kiezen om een kleine vergoeding te vragen per rit. Je rekent dan per persoon een deel van de benzinekosten in de vorm van een gedeelde kilometervergoeding, plus een kleine vergoeding voor de verzekeringspremie per persoon. Zo voorkom je dat je in je eentje alle kosten voor een auto moet betalen. Heeft niemand een auto, maar hebben jullie er wel soms eentje nodig? Dan kun je gebruikmaken van een van de deelauto-apps, zoals MyWeels, Snappcar en Greenwheels, of je gaat voor BlaBlaCar.

Op Kamers wonen en kosten autoverzekering delen

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen
  • housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen
  • Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign