Nieuws

Populariteit studentenverenigingen onder scholieren stijgt!

Qompas heeft deze week een groot onderzoek gepresenteerd naar opvattingen van scholieren over carrière- en studiehouding. In de periode 2009 – 2017 kregen scholieren stellingen over verschillende onderwerpen voorgelegd, onder andere over carrièreperspectieven, studiemotivatie, geld en het studentenleven.

 

Een van de opvallende conclusies van het onderzoek gaat over lidmaatschap van studentenverenigingen. Zo willen bovenbouwscholieren (havo en vwo) in 2017 vaker lid worden van een studentenvereniging dan in 2009. Deze groei komt vooral door een toegenomen interesse van havo- en vwo-meisjes. Over de hele linie willen vwo’ers vaker lid worden van een studentenvereniging dan havo-leerlingen.

 

Qompas heeft dit onderzoek kunnen doen door bovenbouwscholieren elk jaar de tests van Qompas StudieKeuze voor te leggen. Onderzoekers hebben de antwoorden van de afgelopen acht jaar geanalyseerd, zodat we trends in opvattingen van scholieren kunnen zien. Bekijk het onderzoek voor alle trends en resultaten.

 

Over Qompas
Qompas begeleidt al meer dan twintig jaar leerlingen bij hun profiel-, studiekeuze en loopbaanoriëntatie in het voortgezet onderwijs (vmbo, havo, vwo, mbo). Studenten en pas afgestudeerden helpen we bij het vinden van een juiste masterstudie (hbo en wo), inhousedag, stageplaats, traineeship of eerste baan. Als marktleider bieden we scholieren, studenten, starters en young professionals een onafgebroken loopbaan- en beroepsoriëntatie en een goed begin op de arbeidsmarkt. 400.000 gebruikers hebben wij intussen geholpen met hun studie- en carrièrekeuze.

 

 

 

 

 

 

Volg ons ook op:

Facebook

Partners

  • Rabobank Bolle Fontys Business Talent Netwerk Studenten Wegwijzer Scriptium kennisDelen
  • housinganywhere Mise en Place Internet en TV Allesineenpakketten Gents onafhankelijk sim only maandelijks vergelijken? online lyca beltegoed opwaarderen? Bezoek Opwaarderen24.nl! InShared autoverzekeringen
  • Maxilia: specialist in relatiegeschenken SKEPP: Kantoorruimte huren Best4U website laten maken AthenaStudies Drukbedrijf van Gompel Rikegroup: servies en glazen bedrukken
T.S.C. St. Olof, Spoorlaan 330-332, 5038 CC TILBURG, Telefoon: 013-5438828, 013-5438829

Privacy   |   Ontwikkeld door SatDesign